Τι συμβαίνει με Μητρετώδη και Κούκλατζη; Ενημέρωση ζητά η ΝΔ

Διακομματική επιτροπή για τις εκλογές θα ζητήσει η Νέα Δημοκρατία όπως είπε στην ενημέρωση των συντακτών η Μαρία Σπύρακη ενώ την ίδια ώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά και την σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κατέθεσαν αίτημα για την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να ενημερώσει θεσμικά και με την προβλεπόμενη διαδικασία την Επιτροπή για τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Αφορμή για το αίτημα στάθηκε η επίκληση απορρήτου από τον κ. Αποστολάκη στην ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με τα αποτελέσματα της ΕΔΕ.

Από την πλευρά της η Μαρία Σπύρακη εξέφρασε την πεποίθηση της ότι «η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες. Όποτε και αν στηθούν. Και μια και με ρωτάτε για τις εκλογές η μία και μοναδική ημερομηνία των εκλογών που δεν αλλάζει είναι οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα την Κυριακή 26 Μαΐου». Επιπλέον «επιχειρώντας να αντιμετωπίσει φημολογίες, σενάρια και ασκήσεις επί χάρτου από την πλευρά του Υπουργείου των Εσωτερικών, ζητά τη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής ώστε να πληροφορηθεί επισήμως και με όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκλογικές αναμετρήσεις: οι ευρωεκλογές, οι δημοτικές εκλογές και οι περιφερειακές εκλογές».

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «οι Έλληνες θα αποδοκιμάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες θα υποστηρίξουν την πρόταση της ΝΔ σε όλες τις κάλπες. Η ΝΔ θα είναι κυρίαρχη σε όλες τις κάλπες, στην Ευρωκάλπη που έχει ορισθεί να στηθεί 26 Μαΐου και σε όλες τις άλλες κάλπες. Οι μέρες αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν».

Πηγή