Κουμουτσάκος: Στον Λευκό Οίκο για την ελληνική ημέρα Ανεξαρτησίας

Επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους θα έχει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ προσκεκλημένος στην ετήσια γιορτή του Λευκού Οίκου και του Αμερικάνου Προέδρου για την ελληνική ημέρα Ανεξαρτησίας.

Στην ατζέντα των επαφών του κ. Κουμουτσάκου στην Ουάσιγκτον είναι η αντιμετώπιση της αβεβαιότητας και της αστάθειας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, και ειδικότερα η Τουρκία στον βαθμό που εξελίσσεται σε παράγοντα αβεβαιότητας και αστάθειας στην ευθύτερη περιοχή μας, αλλά και η ανάδειξη των ζητημάτων οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και ενίσχυσης των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και η επικοινωνία με την ελληνική ομογένεια.

Ο τομεάρχης της ΝΔ στο πλαίσιο της εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο, άλλων ομογενειακών εκδηλώσεων και συναντήσεων θα βρεθεί και με τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Philip Reeker, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, με τον οποίο έχει συνεργαστεί την περίοδο που ο κ. Reeker ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο κ. Κουμουτσάκος εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή