Ευρωεκλογές 2019 – Ανδρουλάκης: «Έγιναν λάθη, τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης»

Ευρωεκλογές 2019: Στις Ευρωεκλογές πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ισχυροί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

O κ. Ανδρουλάκης, που εκτιμά ότι στόχος του Κινήματος Αλλαγής θα πρέπει να είναι το διψήφιο ποσοστό, ενώ σημείωσε πως ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ πρέπει και θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας στην Εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» εξαπολύει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «όταν μιλάει για προοδευτικές συμμαχίες εννοεί παρασκηνιακές συμφωνίες και μοίρασμα υπουργείων».

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίας, υποστηρίζει ότι αυτές θα εξαρτηθούν από το ποσοστό που θα έχει το Κίνημα Αλλαγής. «Αν δεν είναι υψηλό, μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης».

Υπογραμμίζει πάντως ότι «με προβληματίζει η οποιαδήποτε συγκυβέρνηση όταν αυτή δεν εκφράζει καθαρούς προγραμματικούς όρους και σχέδιο για την πατρίδα, αλλά επιβάλλεται από τη λογική της παραμονής στην εξουσία για την εξουσία».

Τέλος, όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, τόνισε ότι «Από τη μία πλευρά έχουμε την Ευρωπαϊκή Δεξιά με ηγέτη τον κ. Βέμπερ, η οποία ανεχόμενη στους κόλπους της πολιτικούς όπως ο κ. Όρμπαν που δηλώνει θιασώτης της «ανελεύθερης δημοκρατίας» και ο κ. Ταγιάνι που βλέπει θετικές στιγμές στην εποχή του Φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι, έχει κάνει μια ακροδεξιά αντιευρωπαϊκή στροφή. Από την άλλη, την Ευρωπαϊκή Αριστερά η οποία υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα α λα καρτ και εμφανίζεται φοβική σε μία πιο ισχυρή και αυτόνομη Ευρώπη. Για το λόγο αυτό τόνισε, «Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιθυμούν μία Ευρώπη πιο δυνατή, πιο αλληλέγγυα, πιο δημοκρατική».

Πηγή