Επικοινωνία Μητσοτάκη – Φον ντερ Λάιεν και ευρωπαϊκή συνδρομή για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επικοινωνία με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, στην οποία αναλύθηκε η υποστήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων, που αποδείχθηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Επιβεβλημένη είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου σιδηροδρόμων στην Ελλάδα, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο από το δυστύχημα στα Τέμπη. Αυτό συζητήθηκε και στην επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε σε μήνυμά της στο Twitter πως συζήτησε με τον πρωθυπουργό την πρόσθετη υποστήριξη που θα παράσχει προς την Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων. Όπως ανέφερε, εμπειρογνώμονες του τεχνικού συντονιστή του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Χώρου, θα έρθουν στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα. «Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι υψίστης σημασίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για την ανταπόκριση στο ελληνικό αίτημα για συνδρομή της Κομισιόν στην προσπάθεια βελτίωσης των σιδηροδρόμων στη χώρα. «Ευχαριστούμε για την ταχεία ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους. Χαιρόμαστε που μπορούμε να βασιστούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας για βοήθεια», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο πρωθυπουργός.


Πηγή