Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Διεθνές κύμα συμπαράστασης στην Ελλάδα

Από την πρώτη στιγμή της είδησης για την φονική σύγκρουση στα Τέμπη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει δεχθεί τα συλλυπητήρια ομολόγων του από πλήθος χωρών που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα.

Ανείπωτη εθνική τραγωδία βιώνει η Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, μετά το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη, όταν αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε με άλλη, εμπορική στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι 42 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι επιβεβαιωμένοι τραυματίες ανέρχονται σε 66.

Για το δυστύχημα έχει συλληφθεί ο σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).

Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας.

Από την πρώτη στιγμή της είδησης για την φονική σύγκρουση στα Τέμπη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει δεχθεί τα συλλυπητήρια ομολόγων του από πλήθος χωρών που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα.

Ο ίδιος σε ανάρτηση στο Twitter έγραψε: «Η απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη προκαλεί τεράστια θλίψη σε όλους μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Από νωρίς τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα και για το τραγικό δυστύχημα με τους δεκάδες νεκρούς έχει εκφράσει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα τα συλλυπητήριά τους στον κ. Δένδια μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας έχουν εκφράσει οι υπουργοί εξωτερικών της Κύπρου, της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Μεγάλης Βρετανίας, του Ισραήλ, της Βόρειας Μακεδονίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας, της Αυστρίας, της Ιορδανίας και της Ιταλίας καθώς και ο πρόεδρος της πορτογαλικής βουλής και πρώην ΥΠΕΞ Augusto Santos Silva, η Υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός A. Kurti.

Πηγή