Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Η ανάρτηση Πολάκη είναι ναζιστική – Τι απάντησε για την Τουλουπάκη

«Η ανάρτηση Πολάκη είναι ναζιστική. Το να γράφεις “δεν θα είμαστε αλλιώς αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς” και να βάζεις τα πρόσωπά τους είναι προφανώς προτροπή σε βία. Να σας πω και κάτι που έχει περάσει στα ψιλά στη συζήτηση, είμαστε μια χώρα που έχει θύματα τρομοκρατικής επίθεσης και δημοσιογράφους και δικαστικούς. Η 17Ν έχει σκοτώσει δικαστικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Το σκεπτικό των τρομοκρατικών αυτών πράξεων στις προκηρύξεις τους είναι τα ίδια που γράφει ο Πολάκης. Ακριβώς τα ίδια. Είναι δυνατόν σε μια χώρα που έχει θύματα από την τρομοκρατία, επειδή κάποιοι στο παρελθόν πίστευαν ότι αν δεν καθαρίσουν από αυτούς δεν μπορεί να φτιάξει η Ελλάδα, να ανέχεται στον δημόσιο διάλογο τέτοιου τύπου προσωπική στοχοποίηση;» πρόσθεσε.

«Δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε τέτοιου τύπου αναρτήσεις. Δεν έχω καταλάβει αν ο κ. Τσίπρας τον διαγράφει για την ανάρτηση και την στοχοποίηση ή γιατί απλώς αμφισβήτησε τη δική του συνέντευξη στο “Πρώτο Θέμα”» υπογράμμισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δύο μεγάλα λάθη. Εγώ δεν μίλησα ως πολιτικός, μίλησα ως κατηγορούμενος. Η κ. Τουλουπάκη με είχε στοχοποιήσει προσωπικά, άρα εγώ όταν μιλούσα για την κ. Τουλουπάκη δεν έκανα δημόσιο σχολιασμό γενικά για την δικαιοσύνη. Απαντούσα ως κάποιος που βρισκόταν, κατά τη δική μου γνώμη και όπως απεδείχθη τελικά κατά τη δικαστική κρίση, υπό άδικη κατηγορία και συκοφαντία. Άρα η δική μου θέση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον κ. Πολάκη. Ατυχής η σύγκριση» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης σε όσα είπε νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Στην πολιτική μου διαδρομή ουδέποτε έχω στοχοποιήσει, ούτε έχω υποκινήσει σε βία έναντι ουδενός πολιτικού μου αντιπάλου ούτε καν  του κ. Πολάκη, ούτε και θα το έκανα. Είναι ξένο προς εμένα. Η αφίσα του κ. Πολάκη και η φρασεολογία του δεν είναι ίδια με του Παππά της Χρυσής Αυγής;» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

«Στην υπόθεση Νικολάου είναι ίδιο 5 σελίδες από ένα πόρισμα και μάλιστα προκαταρκτικό του ΣΔΟΕ με μια αμετάκλητη απόφαση 13-0 του ειδικού δικαστηρίου; Ένα προκαταρκτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ για να μετατραπεί σε κατηγορία, πρέπει να φτάσει στον εισαγγελέα και ο εισαγγελέας να το κρίνει άξιο κατηγορίας. Είναι σήμερα κατηγορούμενη η κ. Νικολάου από κάποιον; Από κανέναν. Δεν έχει τεκμήριο αθωότητας η κ. Νικολάου; Είναι αθώος ο Παππάς που είναι ομόφωνα καταδικασμένος και δεν είναι αθώα η Νικολάου που δεν έχει καν δίωξη; Θα μας τρελάνουν!» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:



Πηγή