Πρόσωπο με Πρόσωπο: Κόντρα Γεωργιάδη – Ραγκούση στον αέρα της εκπομπής για τα μνημόνια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Δημήτρης Μάντζος διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη νέα εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο», με τον Νίκο Χατζηνικολάου, που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου, στις 24:00, στον ΑΝΤ1.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι ανατιμήσεις και η οικονομία, ενώ 8 πολίτες έκαναν τις παρεμβάσεις τους δίνοντας το στίγμα της καθημερινότητας και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Η ένταση ανέβηκε σε αρκετά σημεία της εκπομπής με αποκορύφωμα την αναφορά στα μνημόνια όπου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε κόντρα on air με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ραγκούσης αναφερόμενος στην περίοδο των μνημονίων, είπε: «Στην περίοδο των μνημονίων η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πάλεψε να βγάλει τη χώρα από αυτά που την έμπλεξε η χρεωκοπία του 2009, που έφερε στη χώρα μας η Νέα Δημοκρατία. Άρα, μιλάμε για την περίοδο εκείνη που υποχρεωτικά έπρεπε να εφαρμοστούν κάποιες πολιτικές», είπε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκείνη την στιγμή, ο Άδωνις Γεωργιάδης, πήρε τον λόγο και είπε πως «η χρεωκοπία δεν ήρθε το 2009, αλλά το 2010, όπου υπουργός ήταν ο κ. Ραγκούσης. Το μνημόνιο το πρώτο και το Καστελόριζο έγινε τον Μάιο του ’10. Υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να ξέρουμε και τι λέμε», απάντησε ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων.

Ο κ. Ραγκούσης απάντησε κι εκείνος με τη σειρά του: «Η χώρα χρεωκόπησε το 2009, γιατί τότε εκτροχιάστηκε με μόνο πρωτογενές έλλειμμα 24 δισεκ.».

Πηγή