Μέσα στο Μουσείο Δώρων του Προεδρικού Μεγάρου – Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ

Μουσείο Δώρων αποκτά το Προεδρικό Μέγαρο. Σε αυτό εκτίθενται δώρα που έχει λάβει από την αρχή της θητείας της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για αντικείμενα με εθνική, ιστορική ή καλλιτεχνική αξία που της δώρισαν ηγέτες και πρέσβεις ξένων κρατών, στρατιωτικοί σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων, θρησκευτικές, δημοτικές και πρυτανικές αρχές, πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία και απλοί πολίτες, τα οποία περιήλθαν στην κυριότητα του Δημοσίου και τελούν υπό τη διοίκηση και διαχείριση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Το Μουσείο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μεγάρου και είναι επισκέψιμο για το κοινό κατά τη διάρκεια οργανωμένων ξεναγήσεων.

«Ήταν μια ιδέα που με απασχολούσε από την πρώτη στιγμή της θητείας μου: να δημιουργηθεί, σε αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, ένα Μουσείο Δώρων, όπου θα εκτίθενται και θα προβάλλονται οι προσφορές προς το ύπατο αξίωμα της ελληνικής πολιτείας. Το Μουσείο ετοιμάσθηκε και παρουσιάσθηκε σήμερα στο κοινό. Συγκεντρώνει εικόνες, σημαίες, εξαρτήματα παραδοσιακών στολών, θυρεούς ακριτικών δήμων και στρατιωτικών σωμάτων, εμβλήματα πολεμικών πλοίων, ξίφη, πίνακες, εργόχειρα, μικρά γλυπτά, κομψοτεχνήματα, πλακέτες – όλα δείγματα σεβασμού, φιλίας, εγκάρδιων διακρατικών σχέσεων. Δώρα που προσφέρθηκαν στο πρόσωπο, αλλά τιμούν τον θεσμό, δώρα με μεγάλη εθνική, ιστορική ή καλλιτεχνική αξία, επιστρέφονται σήμερα στον ελληνικό λαό, στον οποίο ανήκουν», έγραψε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον λογαριασμό της στο Instagram.

Δείτε φωτογραφίες από το Μουσείο Δώρων

Πηγή