Προκαλούν οι Χρυσαυγίτες – Κηρύγματα μίσους πίσω από τα κάγκελα

Προκαλούν οι Χρυσαυγίτες με κηρύγματα μίσους μέσα από τις φυλακές. Κατακραυγή για τα δημόσια ψηφιακά κανάλια που διατηρούν Μιχαλολιάκος, Λαγός και Κασιδιάρης.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ

Διατηρούν ιστοσελίδες και διαδικτυακά κανάλια, στα οποία «ανεβάζουν» συνεντεύξεις τους και κηρύγματα μίσους, ενώ παράλληλα εξαπολύουν απειλές και καταφέρονται εναντίον της Δικαιοσύνης, των πολιτικών και των μαρτύρων στα δικαστήρια. Τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, συνεχίζουν να προκαλούν και να ξεπερνούν τους περιορισμούς που τους έχουν επιβληθεί, με τη βοήθεια ατόμων που χειρίζονται τα διαδικτυακά μέσα για λογαριασμό των Χρυσαυγιτών.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, δεν εκτίει την ποινή του στις φυλακές Δομοκού, αλλά σε κέντρο αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί μεταφέρθηκε μετά τη νοσηλεία του λόγω κορονοϊού σε ΜΕΘ, ενώ σήμερα φαίνεται να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Από τον Μάρτιο του 2021 διατηρεί την ιστοσελίδα www.nmichaloliakos.gr στην οποία και αρθρογραφεί τακτικά. «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», «Μένουμε Ευρώπη: Παραμένουμε προτεκτοράτο», είναι μερικοί από τους τίτλους των άρθρων του.

Στις 14 Φεβρουαρίου σχολίασε την καταστροφή στην Τουρκία και τη «διπλωματία των σεισμών», η οποία την προηγούμενη φορά οδήγησε «στον Ερντογάν και στις απειλές του για κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας… Και τώρα βλέπουμε να παίζεται το ίδιο παραμύθι», γράφει στο πρόσφατο άρθρο του, σημειώνοντας πως η μεγάλη φυσική καταστροφή «δεν αλλάζει την ουσία ότι η Τουρκία αποτελεί μια μεγάλη απειλή».

Σε άλλο κείμενό του, στις 12 Φεβρουαρίου, εμπνέεται από τον… Δραγούμη! «Αν είμαστε ζωντανό Γένος, δεν θα κολλήσουμε στο πολιτικό σύστημα που μας κάθισαν. Το Σύνταγμα και οι βουλευτές είναι μια αρρώστια, δεν είναι η ζωή μας. Ή θα μας πεθάνει ή θα ψοφήσει τέλος πάντων αυτή», είχε γράψει ο Ιων Δραγούμης το 1903, σε επιστολή του στον Παύλο Μελά. Ο Ν. Μιχαλολιάκος, φαντασιωνόμενος ίσως πως είναι ο σύγχρονος Δραγούμης, γράφει: «Ποιος είναι αλήθεια ελεύθερος και ποιος φυλακισμένος; Αυτός που χειροπέδες φόρεσε δίνοντας μάχη για ιδέες και ελευθερία ή όσοι μόνοι τους εφόρεσαν δεσμά για μια κάλπικη δημοκρατία;».

Υποκίνηση

Το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Ν. Μιχαλολιάκου, Ηλίας Κασιδιάρης, δίνει συχνά συνεντεύξεις μέσα από τις φυλακές Δομοκού, ενώ τα ηχητικά αποσπάσματα ανεβαίνουν στο κανάλι του στο YouTube. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο του 2021 τού έχει επιβληθεί ο περιορισμός να επικοινωνεί μόνο με συγγενείς του έως 4ου βαθμού και τον δικηγόρο του, καθώς οι επικοινωνίες του είχαν αξιολογηθεί ως μέσο για υποκίνηση σε ανυπακοή και εκδήλωση έκνομων ενεργειών.

Στις νέες συνεντεύξεις του, ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρεται με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πολιτικό σύστημα και στους εκλεγμένους βουλευτές, μιλώντας για «ανδρείκελα των συστημικών κομμάτων», «γραφικούς δικτατορίσκους» και καταγγέλλει ανώτατους εισαγγελείς ότι είναι «εκτελεστικά όργανα παραδικαστικού κυκλώματος». Το θέμα με τις συνεντεύξεις έφτασε μέχρι τη Βουλή, με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη να υποστηρίζει ότι ο Κασιδιάρης «έπαιρνε στο τηλέφωνο τον δικηγόρο του, που όπως ξέρετε είναι δικαίωμα του κάθε φυλακισμένου, έλεγε όσα έλεγε στο τηλέφωνο στον δικηγόρο του. Ο δικηγόρος του τα κατέγραφε και μετά αυτός τα ανέβαζε στο διαδίκτυο».

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ηλίας Κασιδιάρης πραγματοποίησε ζωντανή τηλεφωνική παρέμβαση στην κοπή πίτας του κόμματος «Έλληνες», το οποίο ίδρυσε το 2020. Παρών στη εκδήλωση ήταν ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που πρόσφατα αποφυλακίστηκε.

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, έχει παρουσία όχι σε μία, αλλά σε δύο ιστοσελίδες. Στην επίσημη ιστοσελίδα του www.ioannislagos.gr «ανεβαίνουν» ηχητικές συνεντεύξεις του με υβριστικό περιεχόμενο κατά των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας. Ενδεικτικός είναι ο τίτλος «Γ@@@ την ελληνική Δικαιοσύνη», από συνέντευξή του διάρκειας περίπου δέκα λεπτών που δημοσιοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου και στην οποία σχολιάζει τη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 3 Φεβρουαρίου, σε άλλη συνέντευξή του επέκρινε τους μάρτυρες στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συγκεκριμένα τη σύντροφο αλλά και έναν φίλο του δολοφονημένου.

«Όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας λένε ψέματα», έλεγε σε ακόμη μια συνέντευξη, την τρίτη που παραχώρησε σε μόλις έναν μήνα, αν και κρατούμενος. Έντονη είναι η παρουσία του Γ. Λαγού και στην ιστοσελίδα www.elasyn.com της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης. Mέσω καταχώρισης ζητά από τον κόσμο να επικοινωνήσει μαζί του στέλνοντας γράμμα στις φυλακές Δομοκού ή καλώντας σε ένα σταθερό τηλέφωνο που αντιστοιχεί σε γραφεία στον Πειραιά. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα φιλοξενούνται οι συνεντεύξεις του από εκπομπές στο YouTube και αλλού.

Έντονες αντιδράσεις

Το θέμα προκαλεί έντονες αντιδράσεις. «Υποτίθεται ότι είναι κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, εκεί όπου άλλοι κρατούμενοι δεν έχουν δυνατότητα να διαβάσουν καλά καλά μια εφημερίδα. Και αυτοί, παρά τις υποτιθέμενες απαγορεύσεις και επισημάνσεις του αρμόδιου υπουργείου όπου υπάγονται οι φυλακές, κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά», δηλώνει στη Realnews ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ ζητά από τις Αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση: «Θα πρέπει να διερευνηθεί η επικοινωνία, ποιος είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας, ποιος είναι αυτός που έχει τους κωδικούς».

Πηγή