Αίτημα άρσης ασυλίας για τον Γιώργο Κύρτσο για οφειλή 459.000 ευρώ – Τι απαντά

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά την άρση ασυλίας του διαγραφέντος από τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το αίτημα άρσης ασυλίας αφορά χρέη ύψους 459.000 ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με αποκάλυψη του κυριακάτικου «Πρώτου Θέματος» και αποτελεί τη δεύτερη σχετική παρέμβαση μετά από ανάλογο αίτημα του 2018, όταν ο ευρωβουλευτής είχε προχωρήσει σε ρύθμιση.

Το αίτημα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έχει ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2023 και απευθύνεται στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και ζητά «την άρση της ασυλίας ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος». Τα χρέη του ευρωβουλευτή φέρεται να προέρχονται από την εκδοτική επιχείρηση Free Sunday, ιδιοκτησίας και διεύθυνσης του Γιώργου Κύρτσου.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας υπογράφεται από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Σκιαδαρέση. Με αυτό διαβιβάζεται η δικογραφία ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Γιώργος Κύρτσος αναφέρει: «Τα τελευταία 9 χρόνια είναι το 4ο αίτημα άρσης ευρωβουλευτικής μου ασυλίας. Θα κάνω ότι με προηγούμενα 3. Θα το υπερψηφίσω για να δικαιωθώ. Υπερήφανος που έπεσα έξω στην κρίση, με τους μισούς μικρομεσαίους, στηρίζοντας το έργο ζωής. Να ντρέπονται όσοι μας ερριξαν έξω».


Πηγή