Βαρβιτσιώτης: Οι ήρωες της ΕΜΑΚ απέδειξαν στην πράξη πως η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα

Βαρβιτσιώτης: Σημείωσε πως ο ελληνικός λαός και η κυβέρνησή μας έδειξαν από την πρώτη στιγμή ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

«Η Ελλάδα και οι ήρωες της ΕΜΑΚ απέδειξαν στην πράξη πως η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής». Σημείωσε πως ο ελληνικός λαός και η κυβέρνησή μας έδειξαν από την πρώτη στιγμή ανθρωπιά και αλληλεγγύη. «Με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό κινητοποιηθήκαμε άμεσα» διαμηνύει.

Αναφερθείς στο μεταναστευτικό, υπογραμμίζει εκ νέου την ανάγκη εφαρμογής μιας συνολικής μεταναστευτικής πολιτικής που στον πυρήνα της θα έχει την αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη–μέλη, ένα συντονισμένο σύστημα φύλαξης συνόρων και επιστροφών στις χώρες προέλευσης. Μάλιστα, επισημαίνει πως στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη, τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και βάζει πλέον τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης στο κέντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής. Οι πρόσφατες αποφάσεις του για το επίμαχο θέμα απηχούν πλέον περισσότερο τις ελληνικές θέσεις σε σχέση με το παρελθόν, παρατηρεί.

Όσον αφορά τις εκλογές, σημειώνει: «Ζητάμε ισχυρή εντολή για να προχωρήσουμε ακόμα πιο δυνατά, χτίζοντας μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα».

Πηγή