Ο Τσίπρας «εξοστρακίζει» τον Μητσοτάκη στη Δεξιά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να σπρώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τα… δεξιά, έτσι ώστε να εμφανιστεί ο ίδιος ως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης ολόκληρης της Δημοκρατικής Παράταξης, κόντρα σε έναν πρωθυπουργό που μοιάζει να έρχεται από το πιο σκοτεινό παρελθόν της μετεμφυλιακής Δεξιάς

Να συσπειρώσει γύρω του το σύνολο της ελληνικής Αριστεράς, αλλά και τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που το προηγούμενο διάστημα «γοητεύτηκαν» από τον εκσυγχρονιστικό λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να σπρώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τα… δεξιά, έτσι ώστε να εμφανιστεί ο ίδιος ως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης ολόκληρης της Δημοκρατικής Παράταξης, κόντρα σε έναν πρωθυπουργό που μοιάζει να έρχεται από το πιο σκοτεινό παρελθόν της μετεμφυλιακής Δεξιάς.

Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους προσέφερε απλόχερα ένα εξαιρετικό «δώρο», όταν αποφάσισε να αναφερθεί στο ΕΑΜ, με γλώσσα «κομματάρχη της ΕΡΕ» – όπως αναφέρουν.

Την «πάσα» του πρωθυπουργού εκμεταλλεύτηκε άψογα, συμπληρώνουν, ο Αλέξης Τσίπρας. Εμφανίστηκε όχι μόνο ως υπερασπιστής της κληρονομιάς της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και σαν τον πολιτικό που εκφράζει την εθνική ενότητα, με την αναφορά του στον Γοργοπόταμο.

Διότι η ΕΑΜική αντίσταση, είναι θεσμοθετημένη τόσο από το Ελληνικό κράτος, όσο και στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού. Ακόμα και σε πολίτες που δεν είναι αριστεροί, αλλά και ιστορία γνωρίζουν και οικογενειακές διηγήσεις διαθέτουν.

«Πρέπει να σας πω ότι αναγνωρίστηκε η Εθνική Αντίσταση, ότι είναι κομμάτι της κοινής μας ιστορίας που πρέπει να μας ενώνει και πρέπει να σας πω ότι ό,τι και να λένε οι ακραίοι θύλακες εντός του κόμματός σας, τον Γοργοπόταμο θα τον γιορτάζουμε ενωμένοι όλοι μαζί γιατί είναι κομμάτι της ιστορίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά απέναντι σε έναν «διχαστικό πρωθυπουργό» -όπως τον χαρακτηρίζουν- που στην προσπάθεια του να συσπειρώσει γύρω του την άκρα Δεξιά, δεν διστάζει να χρησιμοποιεί γλώσσα βγαλμένη από την μετεμφυλιακή περίοδο.

Με απλά λόγια, η Κουμουνδούρου θέλει να δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είναι η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που προσπάθησε να κλείσει τις πληγές του εμφυλίου. Είναι το κόμμα των ακροδεξιών Μάκη Βορίδη, Άδωνη Γεωργιάδη και Θάνου Πλεύρη, που έχουν επιβάλει τη δική τους ιδεολογική θέση, της λεγόμενης «εθνικοφροσύνης».

Στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται, βέβαια, πως ο πρωθυπουργός δεν θέλει να «ανατρέψει» τη πολιτική «κληρονομιά» του πατέρα του, από τη μεταπολίτευση και μετά. Απλά, εκτιμούν, ότι προσπαθεί να περιορίσει τις διαρροές προς τα δεξιά του, που είναι αρκετές.

Πηγή