Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Οι θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες (χάρτης)

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Όλες οι ειδήσεις: Θερμαινόμενοι χώροι λειτουργούν σε όλους τους δήμους της Αττικής αλλά και στη Θεσσαλονίκη, για την προστασία από το χιόνι και το κρύο σε όποιον βρεθεί σε ανάγκη και για όσο διάστημα διαρκέσουν η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Στην Αθήνα

Στο δήμο Αθηναίων, ανοιχτή είναι μία θερμαινόμενη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού (Κοζάνης 4), όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ευάλωτοι συνάνθρωποί μας.

Εφόσον υπάρξει αυξημένη ανάγκη για να φιλοξενηθούν άστεγοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι επιθυμούν να προστατευθούν προσωρινά από το κρύο, αλλά δε θέλουν να κατευθυνθούν σε άλλες δομές, όπως το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, θα διατεθεί κι ένας επιπλέον χώρος.

Διαθέσιμες κλίνες στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων για τη φιλοξενία των αστέγων

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ενεργοποιεί σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του και είναι έτοιμο να παρέχει ασφαλή και αξιοπρεπή φιλοξενία στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο.

Οι άστεγοι συμπολίτες μας μπορούν να απευθυνθούν:

  • Στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων (τηλ. 210-5246515)
  • Στο Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στην οδό Σουρμελή 4-6 (τηλ. 210 8238676) (*σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ για την εξυπηρέτηση των αναγκών των άστεγων χρηστών που καλύπτει)

Στον Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί θερμαινόμενος χώρος για την προστασία των πολιτών, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με το προγνωστικό δελτίο της Ε.Μ.Υ.

Συγκεκριμένα, λειτουργεί για τη φιλοξενία των πολιτών, σε 24ωρη βάση, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά. (Μυκάλης 51, Καμίνια – τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).

Στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον Covid-19.

Θερμαινόμενοι χώροι σε όλη την Αττική

Κατά τη χειμερινή περίοδο, λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για όσο διαρκούν αυτά.

Οι χώροι αυτοί, όπως μας έχουν κοινοποιηθεί έως τώρα από τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής θα ανανεώνονται συνεχώς εφόσον προκύπτουν αλλαγές και εμφανίζονται παρακάτω.

Επίσης, από τους αντίστοιχους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα αρχεία των θερμαινόμενων χώρων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

1. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

2. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

3. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

4. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

5. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Πειραιώς

6. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Νήσων

7. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Ανατολικής Αττικής

8. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Δυτικής Αττικής

Θεσσαλονίκη

Με διευρυμένο ωράριο θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δομές του δήμου Θεσσαλονίκης που παρέχουν φιλοξενία σε άστεγους έως και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, λόγω παράτασης του ψύχους.

Συγκεκριμένα θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι παρακάτω χώροι:

  • Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 5 πρώην 13 τηλ. 2310528811), από τις 17.00 έως την επόμενη ημέρα στις 09.00.
  • Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, τηλ. 6937690432), όλο το εικοσιτετράωρο.

Πηγή