Νέοι, γυναίκες και ειδικοί – Τα «αποκαλυπτήρια» της -πιθανής- κυβέρνησης Τσίπρα

Στον τρόπο που θα λειτουργήσει μια πιθανή προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής και η οποία θα έχει ως βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον ίδιο, παρουσίασε, χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, με μια ακόμα πρόσκληση-πρόκληση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε για ακόμα μια φορά απευθείας αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, απαντώντας σε όσα υποστηρίζει το Μαξίμου, ότι δεν τολμάει να συγκριθεί μαζί του.

Ο τρόπος λειτουργείας του κράτους, που πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί ως «λάφυρο» από τα κόμματα που κερδίζουν τις εκλογές, ενοχλεί τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Οι «κολλητοί» που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και δίπλα στους υπουργούς, έχουν γίνει ουκ ολίγες φορές αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ προλήψεων ημετέρων, «γαλάζιων» golden boys με προκλητικούς μισθούς και χωρίς αντικείμενο, αλλά και αναξιοκρατίας. Όλα αυτά, λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, σε συνδυασμό με τη «λεηλασία» των δημόσιων ταμείων, συνθέτουν ένα σκηνικό που θα πρέπει άμεσα να αλλάξει.

Έξι υποσχέσεις για την κυβέρνηση Τσίπρα

Ταυτόχρονα, όμως, συνεχίζουν, θα πρέπει να γίνουν και σαρωτικές αλλαγές στον ίδιο τον πυρήνα της νέας κυβέρνησης που θα έρθει στην εξουσία αμέσως μετά τις εκλογές. Να ανανεωθεί, να δώσει ίσες ευκαιρίες, αλλά και να κοιτάξει στο μέλλον.

Όπως τόνισε, χθες, από τη Θεσσαλονίκη, η προοδευτική κυβέρνηση που οραματίζεται ότι θα σχηματίσει, θα προχωρήσει στις παρακάτω κινήσεις.

-Θα κόψει αποφασιστικά τον ομφάλιο λώρο κόμματος και κράτους, μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των μετακλητών.

-Θα έχει το μικρότερο αριθμό μετακλητών από κάθε ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα.

-Θα έχει περισσότερες γυναίκες υπουργούς από κάθε ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα.

-Θα πλουτίσει τις γραμμές της με νέες και νέους, με ικανότητες και γνώσεις στο αντικείμενο τους και όχι με γόνους της πολιτικής ελίτ.

-Θα έχει το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από κάθε ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα.

-Θα πλαισιώνεται από επιστήμονες, ανθρώπους του Πολιτισμού, ανθρώπους της πρώτης γραμμής στην οικονομία και την κοινωνία.

Πρόσκληση σε Μητσοτάκη για τετ α τετ

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε την περασμένη Τετάρτη, στο Περιστέρι, το δικό του διακύβευμα της μάχης ενόψει των εκλογών. Τι δίλημμα «Μητσοτάκης ή Δημοκρατία», με το οποίο θα πορευτεί προς τις κάλπες.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, απάντησαν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι βάζει τον πήχη της σύγκρισης ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τη Δημοκρατία, γιατί δε τολμάει να βάλει τον πήχη της σύγκρισης ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον εαυτό του.

Προφανώς και ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα άφηνε αναπάντητη μια τέτοια πρόκληση. «Άλλος φεύγει τρέχοντας από τις συνεδριάσεις της Βουλής, κλέβοντας το ρόλο του Προεδρείου και κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών πρόωρα για να μην απαντήσουν.

Άλλος το βάζει στα πόδια εφτά χρόνια τώρα και αρνείται πεισματικά μια ανοιχτή τηλεοπτική αναμέτρηση εφόλης της ύλης. Είμαι εδώ, στη διάθεσή σας κύριε Μητσοτάκη», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να συγκριθούν και να συγκρουστούν με επιχειρήματα, «ενώπιος ενωπίω με τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, όμως, επέμεινε ότι το βασικό ζήτημα είναι «Μητσοτάκης ή Δημοκρατία», καθώς, όπως τόνισε, αυτό που διακυβεύεται σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι κάτι πιο σημαντικό από τη σύγκριση δύο προσώπων. «Γιατί εσείς δεν είστε απλά ένα πρόσωπο. Αλλά ένα καθεστώς. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή