ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή γραμμή με τη Δημοκρατία στο επίκεντρο

ΣΥΡΙΖΑ: Το ζήτημα της «υπεράσπισης της Δημοκρατίας», απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίον και κατηγορούν ότι έχει κάνει «κουρελόχαρτο» τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας, θέτει σε πρώτο πλάνο η Κουμουνδούρου, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να απευθυνθεί και στους κεντρώους ψηφοφόρους που στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία, το 2019.

Το δίλημμα «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης», είναι αυτό στο οποίο θα κληθούν οι πολίτες να απαντήσουν στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Το έχει θέσει, ήδη, ο Αλέξης Τσίπρας από τις δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις που έχει πραγματοποιήσει σε Περιστέρι και Πάτρα και αναμένεται να το επαναλάβει και σήμερα, στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.

Όπως, όμως, τονίζουν οι στενοί συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται απλά και μόνο για ένα προεκλογικό σύνθημα, κενό περιεχομένου. Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι αποτελεί μια πραγματικότητα που δεν μπορεί κανένας να αγνοήσει. Και κυρίως οι πολίτες.

Κορυφή του «παγόβουνου», είναι προφανώς η υπόθεση των παρακολουθήσεων. Όμως, υπογραμμίζουν ότι είναι και πολλά άλλα. Το «πάρτι» των εκλεκτών του «επιτελικού κράτους» στα δημόσια ταμεία, τα 8.5 δισ. ευρώ των απευθείας αναθέσεων, η περιστολή των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και η τραγική -όπως τη χαρακτηρίζουν- υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας.

«Η δική μας απόφαση και μάχη είναι να κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει η δημοκρατία. Για να μην θεωρεί κανείς ότι επειδή έχει έναν κοινοβουλευτικό συσχετισμό θα είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους κανόνες που διέπουν την πολιτική μας ζωή. Αυτό θα συμβεί είτε το θέλει η ΝΔ είτε δεν το θέλει. Η δημοκρατία θα νικήσει είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε χθες στον Real FM, η Έφη Αχτσιόγλου.

Τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντικατοπτρίζουν πλήρως το σκεπτικό της Κουμουνδούρου. Και θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι επανέλαβε με εκλεπτυσμένο λόγο τα όσα είπε ο προ ολίγον ημερών σε κομματική εκδήλωση, ο Χρήστος Σπίρτζης και τα οποία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε και επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης. «Η ΝΔ δεν έχει, πλέον, τίποτα σοβαρό στην πολιτική της ατζέντα. Να ευχαριστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία και τον κομματικό της Τύπο που παρακολουθούν, λέξη, λέξη τις ομιλίες μας στις κομματικές μας εκδηλώσεις οι οποίες είναι ανοικτές», σημείωσε μιλώντας στο OPEN.

Μάλιστα, επανέλαβε την επίμαχη φράση, δείχνοντας ότι η Κουμουνδούρου προετοιμάζεται για μια σκληρή προεκλογική σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου «Και σε αυτούς που απομόνωσαν την έκφραση και στάθηκαν μόνο σε μια λέξη (…) θα την ξαναπώ. Με το καλό ή με το κακό, με το καλό ή με το άγριο», τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα δείχνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει να θέτει στο επίκεντρο το δίλημμα «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης», προσβλέποντας να κερδίσει τη στήριξη των κεντρώων πολιτών, που ανησυχούν από τις ενέργειες της κυβέρνησης.


Πηγή