Οι μυστικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ανατροπές και εκπλήξεις

Τις «µυστικές» δηµοσκοπήσεις του Μαξίµου για τους δύο µεγάλους δήµους της χώρας φέρνει σήµερα στο «φως» το «Εθνος». 

Στον ∆ήµο της Αθήνας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, διατηρεί το προβάδισµα µε ποσοστό 30,1%. Όµως, τα κρυφά γκάλοπ που πραγµατοποιεί το Μαξίµου κρύβουν εκπλήξεις για τη δεύτερη θέση, την οποία καταλαµβάνει ο τέως υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,8%, µε τους δύο υποψηφίους να φαίνεται ότι θα είναι αυτοί που θα δώσουν τη µάχη του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος µε ποσοστό 9,6%, ενώ ψηλά βρίσκονται και οι αναποφάσιστοι µε ποσοστό… 13,2%.

Οι δηµοσκοπήσεις του Μαξίµου καταγράφουν «βουβή» άνοδο του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος φαίνεται πως συγκεντρώνει ποσοστό 10,9%.

Στα γκάλοπ του Μαξίµου καταγράφεται δυναµική ανόδου και για τον υποψήφιο δήµαρχο Νίκο Σοφιανό, που υποστηρίζει το ΚΚΕ, ο οποίος εµφανίζεται να συγκεντρώνει 5,1%, αλλά εκτιµάται ότι θα αυξήσει το ποσοστό του.

Τι βλέπουν για τον δεύτερο γύρο

Σύµφωνα µε τις «µετρήσεις» του Μαξίµου, φουντώνει και η µάχη για τον ∆ήµο της Θεσσαλονίκης. Ο υποψήφιος της Νέας ∆ηµοκρατίας Νίκος Ταχιάος, φαίνεται να οδηγεί την κούρσα των δηµοσκοπήσεων συγκεντρώνοντας ποσοστό 19,17%. Ακολουθεί µε ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά η τέως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, µε 17,79%.

Στα κυβερνητικά γκάλοπ φαίνεται να «περνάει» στον δεύτερο γύρο η υποψήφια µε τον ΣΥΡΙΖΑ, µολονότι η κυβέρνηση φαίνεται να «πιέζεται» στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της Συµφωνίας των Πρεσπών. Ταχιάος και Νοτοπούλου εµφανίζονται στα κρυφά γκάλοπ να έχουν παρόµοια ποσοστά και στο Μαξίµου εκτιµούν πως η υποψήφια του κυβερνώντος κόµµατος θα είναι στον δεύτερο γύρο.


Πηγή