Εκλογές 2019: Αποχωρεί ο υποψήφιος για τον δήμο Ζακύνθου Λευτέρης Γιαννάτος

Δημοτικές εκλογές 2019: Λίγες μέρες μετά την επίσημη στήριξη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ζακυνθινή Αναγέννηση» στην υποψηφιότητά του, ο Λευτέρης Γιαννάτος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την προεκλογική «κούρσα» για τον δήμο Ζακύνθου.

Ο κ. Γιαννάτος επικαλείται προσωπικούς λόγους, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για ένα «γνωστό περιβάλλον» στα πολιτικά πράγματα του νησιού που υπονόμευσε την υποψηφιότητά του, χαρακτηρίζοντάς της «ελλειμματική».

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του Λευτέρη Γιαννάτου:

Σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία, με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μου, κλήθηκα να δημιουργήσω μια δημοτική παράταξη με σκοπό να συμβάλλω στην πρόοδο του τόπου μας. Δυστυχώς, παρά τις επί δίμηνο συνεχείς προσπάθειές μου, αδυνατώ να κινητοποιήσω τις δυνάμεις και τις προσωπικότητες που θα σηματοδοτούσαν την “φυγή προς τα εμπρός” για το νησί μας. Η ευθύνη για την αποτυχία του όλου εγχειρήματος βαρύνει αποκλειστικά και μόνον εμένα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου τους 82 συμπολίτες μας που δέχθηκαν να δηλώσουν την στήριξή τους για την υποψηφιότητά μου, τους 10 συμπολίτες μας που δέχθηκαν να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μαζί μου, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου και τα απλά μέλη του κόμματος που με στήριξαν με σθένος μέχρι σήμερα. Ειδικότερα όμως θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Αντώνη Κασσιμάτη, ο οποίος στήριξε την προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις και ο οποίος αποτελεί τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τον χώρο της Αριστεράς στο νησί μας. Τέλος, για όσον αφορά το “γνωστό περιβάλλον” που παντού διαδίδει ότι δεν ασχολείται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με χαρακτηρίζει “ελλειμματικό”, τους εύχομαι καλή τύχη και ειλικρινά δεν τους κρατάω κακία. Απλά τους λυπάμαι. Διότι ενώ εγώ θα συνεχίσω να περπατώ ανάμεσα στη Ζακυνθινή κοινωνία με το κεφάλι ψηλά, αυτοί θα κυκλοφορούν κρυπτόμενοι.

Πηγή