Marfin: Η στιγμή που δάκρυσε η Σακελλαροπούλου – Τα συγκινητικά της λόγια

Τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας για τα θύματα της Marfin, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου (09/05) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η σημερινή πρωτοβουλία της πολιτείας να τοποθετήσει πλακέτα μνήμης στο σημείο όπου, δέκα χρόνια πριν, βρήκαν φρικτό θάνατο τόσο άδικα και αναίτια τρεις συνάνθρωποί μας, η Παρασκευή Ζούλια, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της, δεν είναι απλώς μια συμβολική χειρονομία διάσωσης της μνήμης τους, αλλά και ένα πρώτο μικρό βήμα για τη δικαίωσή τους», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων της πλακέτας.

«Η τιμή της μνήμης πολιτών που έχουν πέσει θύματα μίσους και ιδεολογικής βίας, δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και διχασμού. Αντιθέτως, πρέπει να μας βρίσκει όλους ενωμένους.

Τραγικά γεγονότα σαν και αυτό, είναι ασυμβίβαστα με τη δημοκρατική μας παράδοση και την κοινωνία που οραματιζόμαστε. Ελπίζω και εύχομαι να μην ξαναζήσουμε ποτέ στη χώρα μας εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας», πρόσθεσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Στη λιτή τελετή, στο κτήριο της οδού Σταδίου 23, παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αλλά και ο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Παρούσα ήταν και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Παρόντες στην τελετή ήταν, βεβαίως, οι συγγενείς των τριών θυμάτων της τραγωδίας, αλλά και πολλοί άλλοι επιζήσαντες εργαζόμενοι της τράπεζας που ήταν εκείνο το απόγευμα του Μαΐου του 2010 παρόντες στο κατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου.

Μετά το πέρας της τελετής των αποκαλυπτηρίων της πλακέτας, η κ. Σακελλαροπούλου συνομιλώντας με συγγενείς θυμάτων ανέφερε: «Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε όλοι, είναι για τον τόπο σημαντικό. Να τους θυμάστε και πραγματικά να μη ζήσουμε τέτοιες στιγμές».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Πηγή