Μητσοτάκης: Το Σάββατο αποκαλύπτεται το μνημείο για τα θύματα των νεκρών της Marfin

Πληροφορίες για την αποκάλυψη του μνημείου για τα θύματα της Marfin έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ο οποίος ήδη από χθες, είχε αποκαλύψει πως η Πολιτεία θα τιμήσει τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης, έγραψε στο Twiiter πως «το Σάββατο στις 12 θα γίνει αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, παρουσία της ΠτΔ.»

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Το Σάββατο στις 12 θα γίνει αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, παρουσία της ΠτΔ. Προσκαλώ τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραβρεθούν. Ας αφήσουμε πίσω την εποχή του διχασμού και της βίας με μία συμβολική αλλά αυτονόητη πράξη ενότητας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη Βουλή ότι «τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μία ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη. Θα μας καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Και θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της μέρας με δύο λέξεις: Ποτέ πια!».

Το Σάββατο 9 Μαίου στις 12.00 θα γίνει ο εντοιχισμός πλακέτας, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις συμπολίτες μας, εργαζόμενοι της Marfin. Ο Πρωθυπουργός καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν στην τελετή. Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε με τους διευθυντές των γραφείων των πολιτικών αρχηγών και τους μετέφερε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού.

Πηγή