Άντζελα Γκερέκου: Η επόμενη ημέρα στον τουρισμό

Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη, προχώρησε η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κυρία Άντζελα Γκερέκου.

Μιλώντας στο πρώτο κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης και τον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο, ανέλυσε τις προοπτικές του Τουρισμού, τα σχέδια για την «επόμενη μέρα» και εξήγησε τους άξονες, αλλά και τα σενάρια για την επιτυχία της Ελλάδας και της τουριστικής «βιομηχανίας».

Η ψύχραιμη αλλά ταυτόχρονα δυναμική προσέγγιση της, απέσπασε τα πλέον θετικά και εγκωμιαστικά σχόλια από τους τηλεθεατές αλλά και τους αναγνώστες στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και στα social media, όπου κατέκλυσαν με διθυραμβικές κριτικές, την παρουσία και τις προτάσεις της.

Η κρίση του κορωνοϊού

Η πανδημία του Covid-19, διαμορφώνει αδιαμφισβήτητα μια νέα κατάσταση για τον Τουρισμό της Ελλάδας. “Απαιτείται έντονη, συντονισμένη και “έξυπνη” διαχείριση για να ανταπεξέλθουμε από την πρωτοφανή κρίση”, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κ. Γκερέκου.

Προγραμματισμός, στρατηγική, ελπίδα, είναι οι λέξεις- κλειδιά που χαρακτηρίζουν τις κινήσεις της Ελλάδας αυτή την χρονική περίοδο.

Όπως ανέλυσε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, με αφορμή την πανδημία, χτίζονται νέα θεμέλια για τον ελληνικό Τουρισμό και το μέλλον της Οικονομίας μας.

“Πατάμε σε μια κινούμενη άμμο, σε ευρωπαϊκό αλλά και κατ’ επέκταση σε παγκόσμιο επίπεδο.” Όπως είναι αναμενόμενο, τα δεδομένα είναι πρωτόγνωρα για την χώρα μας, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να λάβει έκτακτα μέτρα για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος εξαιτίας του Covid-19.

 

Η δράση του ΕΟΤ

 

Συνεχίζοντας, η κ. Γκερέκου τόνισε την μακροχρόνια και ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του ΕΟΤ τα τελευταία 70 χρόνια. Η προβολή, η διαφήμιση, οι δράσεις και οι παγκόσμιες εκστρατείες που έχει σχεδιάσει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού  καθόλη τη διάρκεια αυτών των ετών, κατέστησαν την Ελλάδα, ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, με επέκταση ακόμα και της τουριστικής περιόδου.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, εκμυστηρεύτηκε μάλιστα στην ΕΤ1, πως πριν ακόμα “ξεσπάσουν” τα κρούσματα του ιού στην χώρα μας, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, έλαβε άμεσα μέτρα, ακυρώνοντας μια μεγάλη καμπάνια, ώστε να μην χαθούν χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η επόμενη ημέρα

Η επόμενη ημέρα θα είναι ομολογουμένως δύσκολη και η κ. Γκερέκου το αναγνωρίζει. Όπως είπε, ομάδες που έχουν σχηματιστεί με τους πλέον ειδικούς και έμπειρους συντελεστές, σχεδιάζουν εντατικά, τα ιδανικά σενάρια για την επάνοδο της Ελλάδας, με καμπάνιες έκτακτης μορφής, για την προβολή της Ελλάδας ως μια εκ των πιο ασφαλών χωρών για τον Τουρισμό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όλες αυτές οι κινήσεις εξελίσσονται με πλήρη Διαφάνεια, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος, “ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Άντζελας Γκερέκου:

https://www.youtube.com/watch?v=vGC276di3zY&feature=emb_title