Χαρίτσης στο CNN Greece:Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το Πάσχα θα αναλάβει πρωτοβουλίες στη Βουλή για το «μαξιλάρι»

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς οι ελλιπείς παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να λάβει επώδυνα μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση είναι αδιανόητο σε αυτή τη συγκυρία να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, όπως επίσης είναι ανεπίτρεπτο στο Μαξίμου να αντιμετωπίζουν την κρίση με όρους μικροκομματικών υπολογισμών και να προσπαθούν να βρουν το σωστό πολιτικά timing για να προκηρύξουν εκλογές.

«Εμείς είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι για να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και να τον ενημερώσουμε για το ποιοι τον έβαλαν στα μνημόνια, ποιοι τον έβγαλαν και ποιοι με τις ενέργειές τους θέλουν να τον βάλουν σε νέες μνημονιακές περιπέτειες», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το «μαξιλάρι» ασφαλείας ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει κινήσεις εν κρυπτώ και ενώ ο υπουργός Οικονομικών δήλωνε πως δεν θα χρησιμοποιηθεί, πήγες του ίδιου υπουργείου έκαναν λόγο για χρησιμοποίησή του από τις αρχές του μήνα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Οι ανόητοι στα χρόνια της πανδημίας – Δείτε τις φωτογραφίες και θα πειστείτε!

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές παραμένουν «αλώβητες»

Κορονοϊός – Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins προειδοποιεί: Oι συνέπειες του ιού στους πνεύμονες

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να μας πει τι ακριβώς γίνεται με τα δημόσια αποθεματικά και γι’ αυτό το λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το Πάσχα θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή».

«Είναι υποχρέωση του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του να πουν στους πολίτες με ποιο τρόπο χρησιμοποιούνται αυτά τα αποθεματικά, που είναι αποτέλεσμα των θυσιών του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Χαρίτσης τα χαρακτήρισε αναποτελεσματικά, ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ζητά από την κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα και εμπροσθοβαρώς ένα γενναίο και αποτελεσματικών πλέγμα παρεμβάσεων ώστε να μην οδηγήσει τη χώρα σε νέες μνημονιακές περιπέτειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή