Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης σχεδιάζει νέα μνημόνια θα βρει το λαό απέναντί του

Αιχμηρή κριτική κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού – Προανήγγειλε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ώστε να λογοδοτήσει ο Μητσοτάκης για το πού πήγαν ταμειακά διαθέσιμα.

«Μέτρα για να ανακόψουμε την ύφεση» ζήτησε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν επιβάλλεται να είναι έγκαιρα, οριζόντια και να έχουν προληπτικό χαρακτήρα», ενώ υπογράμμισε ότι «το εμπροσθοβαρές των μέτρων είναι πολύ κρίσιμο αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να σφυρίζει κλέφτικα και να αγνοεί τις παρεμβάσεις μας και να μην δίνει λογαριασμό πώς χρησιμοποιεί τα λεφτά που αφήσαμε και είναι του ελληνικού λαού», σημειώνοντας ότι -όσον αφορά στα μέτρα που έχει πάρει προς το παρόν- «στην ουσία έχει δώσει 4 δισ. ευρώ, για ποιο λόγο μιλάει για 14 δισ. ευρώ». Και πρόσθεσε: «Όλα αυτά είναι υπαρξιακά ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας».

Προανήγγειλε δε ότι προσεχώς θα ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, «για να δώσει λόγο ο κ. Μητσοτάκης». Τόνισε ότι «εμείς ζητήσαμε να σπάσει ο κουμπαράς των 37 δισ. ευρώ», σημειώνοντας ότι εξ αυτών «τα 16 δισ. είναι κλειδωμένα, το σκληρό μαξιλάρι και περισσεύουν 20 δισ. ευρώ». Άρα, «ρευστότητα υπάρχει για να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας, το ερώτημα είναι αν υπάρχει σχέδιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε προειδοποιώντας ότι «αν στόχος του Μητσοτάκη είναι να μας βάλει σε νέα μνημόνια, να ξέρει πώς θα βρει απέναντι του την πλειοψηφία του ελληνικού λαού». Και συμπλήρωσε: «Θα ήταν κρίμα και άδικο να μπούμε σε μια νέα τέτοια περιπέτεια τώρα που καταφέραμε να ορθοποδήσουμε».

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η πραγματική εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ήταν αρνητική και πριν ξεσπάσει η κρίση του κορονοϊού. Οι πρώτοι 8 μήνες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα από όσα υποσχόταν. Η συνταγή Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να δώσει αναπτυξιακή προοπτική».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Πηγή