Κορονοϊός: Σενάρια πρόωρων εκλογών εν μέσω πανδημίας

Κορονοϊός | Ειδήσεις: Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, είτε μέσα στο καλοκαίρι, είτε το ερχόμενο φθινόπωρο έχουν φουντώσει εν μέσω πανδημίας και εν μέσω της σοβαρής κρίσης με την Τουρκία. Έχουν κάποια βάση ή αποτελούν μέρος της φαντασίας των δημοσκόπων και των δημοσιογράφων; Η απάντηση είναι – όπως λέγανε οι παλιοί «εφημεριδάδες» – όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Στην πολιτική εξάλλου δεν υπάρχει η έννοια του τυχαίου ή του κατά λάθος.

Μόνο τυχαίο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι την ώρα που η φονική πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση, αρκετές εταιρείες δημοσκοπήσεων διενεργούν έρευνες κοινής γνώμης όχι μόνο γύρω από τον κορονοϊό, αλλά και γύρω από τον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών για τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και για τα υπόλοιπα ποιοτικά στοιχεία όπως η πρόθεση ψήφου κλπ.

Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει λάβει αποφάσεις για διενέργεια εκλογών. Για την ακρίβεια κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν ανοίγει συζήτηση για αυτό το σενάριο. Η κινητοποίηση των εταιρειών ερευνών δείχνει όμως μια τάση ότι στο παρασκήνιο γίνονται συζητήσεις, έστω και off the record για το κατάλληλο timing που ενδεχομένως θα μπορούσαν να στηθούν κάλπες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

  • Κατ’ αρχάς η όποια συζήτηση για πρόωρες εκλογές προφανώς αυτή την στιγμή είναι άκαιρη, εν μέσω πανδημίας κι εφόσον δεν έχει ξεπεραστεί το μείζον υγειονομικό πρόβλημα.
  • Αξίζει να επισημάνουμε ότι όταν και εφόσον στηθούν κάλπες θα είναι διπλές, υπό την έννοια ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει πάση θυσία να «κάψει» την απλή αναλογική και να προχωρήσει σε επαναληπτικές εκλογές με το νέο ενισχυμένο εκλογικό νόμο. Τις οποίες εκλογές – όπως είναι φυσικό – επιθυμεί να κερδίσει με μεγάλη διαφορά και ισχυρή αυτοδυναμία.

ΠΟΙΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΝΔ ;

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει – κατά κοινή ομολογία – καταφέρει να κρατήσει το κύμα εισβολής στον Έβρο, μια κίνηση που εξύψωσε το ηθικό του λαού και απέδειξε ότι οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας του τόπου είναι αξιόμαχα.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστώνεται ξεκάθαρα αυτή την επιχειρησιακή επιτυχία, κάτι που αποτυπώθηκε και στις έρευνες της κοινής γνώμης.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πιστώνεται θετικά και το κλείσιμο των συνόρων όχι μόνο στον Έβρο αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, αφού η αποτρεπτική πολιτική στα κύματα των μεταναστών και των υποκινούμενων εισβολέων από την Τουρκία φαίνεται να αποδίδουν.

Σε αυτή την στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μαζί του την συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα – Τι «παράξενο» συνέβη στην Ελλάδα μετά τα μέτρα

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε; Τα τέσσερα σενάρια

Κορονοϊός: Σοκαριστική ανακάλυψη για το φονικό ιό

Πηγή