Κικίλιας: Χάος, απελπισία και νεκροί συνθέτουν το κράτος Τσίπρα

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις διώξεις για την τραγωδία στο Μάτι, εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως «χάος, απελπισία και νεκροί συνθέτουν το “κράτος Τσίπρα”».

Μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι», ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως «γίναμε όλοι μάρτυρες όσων βγαίνουν στη δημοσιότητα και των μαρτυριών των συγγενών των νεκρών και των συνανθρώπων μας που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους», προσθέτοντας πως, κατά τα κυβερνητικά στελέχη, δεν υπάρχουν ευθύνες για τον τρόπο που λειτούργησε το κράτος και η Πολιτική Προστασία.

«Δεν υπάρχει το πολιτικό θάρρος ούτε για μια συγγνώμη σε αυτούς που έχασαν τους ανθρώπους τους. Είναι ντροπιαστικό να ακούς έναν άνθρωπο σε θέση ευθύνης να αντιμετωπίζει έτσι μια κατάσταση κρίσης που κατέληξε σε τραγωδία», σημείωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Την ευθύνη την έχει αυτός ο οποίος είναι επικεφαλής και επιμερίζεται μετά προς τα κάτω σε μικρότερα κομμάτια. Προφανώς, πολιτικά και επιχειρησιακά σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Είναι τραγικά αποτελέσματα οι 24 νεκροί στη Μάνδρα και οι 100 νεκροί στο Μάτι. Δεν χρειάζεται να κάνει κριτική η αξιωματική αντιπολίτευση. Το θέμα δεν είναι κομματικό. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Τα ίδια τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν μιλήσει στους εισαγγελείς για τραγικά λάθη, για έλλειψη οδηγιών».

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ξεκάθαρα το πλαίσιο της πολιτικής μάχης των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Οι Έλληνες βιώνουν επί τέσσερα χρόνια μια κυβέρνηση που κινείται στα όρια της Δημοκρατίας σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποφάσεις της, τον τρόπο που χειρίζεται τη Δικαιοσύνη, τον τρόπο που κατηγορεί τους πολιτικούς της αντιπάλους, τον τρόπο που προσπαθεί να χειραγωγήσει τους πάντες», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Μια κυβέρνηση που υπερφορολόγησε τους πολίτες, διέλυσε τη μεσαία τάξη, φτωχοποίησε τον πληθυσμό και τώρα προσπαθεί να εξαγοράσει μία-μία τις ψήφους των συμπολιτών μας με επιδόματα πείνας. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα δώσει τις απαντήσεις του το Μάιο. Αν θελήσει ο κ. Τσίπρας να κάνει τις εθνικές εκλογές το Μάιο, τόσο καλύτερα για τη χώρα. Αν θέλει να τις πάει λίγο παρακάτω, απλά θα δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία».

Πηγή