Π. Φάληρο: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προεκλογική ομιλία του Γιάννη Φωστηρόπουλου

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πάνω από χίλιοι συμπολίτες του  Γιάννη Φωστηρόπουλου, κατέκλυσαν κυριολεκτικά την μεγάλη αίθουσα του SEA PARK στο Πάρκο του Φλοίσβου, στην επίσημη ανακοίνωση της καθόδου του στις εκλογές του Μαϊου ως υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη “Συνεχίζουμε για το Παλαιό Φάληρο”. 

Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου 2019 λοιπόν, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, επί σειρά ετών εκ των πλέον στενών συνεργατών του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο του Παλαιού Φαλήρου, παρουσία βουλευτών και πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας, δημάρχων, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, όπως, επίσης, εκπροσώπων συλλόγων της περιοχής και φυσικά πλήθους συμπολιτών του.

Πριν την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου κου Φωστηρόπουλου, ο αναπληρωτής δημάρχου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης, Αλέξανδρος Πανταζής, ανέγνωσε χαιρετισμό του κου Χατζηδάκη, αναφέροντας τα εξής:

“Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, καλησπέρα σας. Αν και τα νέα για την δοκιμασθείσα υγεία μου είναι ευτυχώς πολύ καλά, μία πολύπλοκη εξέταση από το μεσημέρι μέχρι τώρα, με έχει καθηλώσει στο εξεταστικό κέντρο και δεν μπορώ να βρίσκομαι κοντά σας.

Μετά από 17 συνεχή χρόνια ως Δήμαρχος της πόλης μας, είμαι συγκινημένος να παραδίδω έργο και να έχω γύρω μου ευχαριστημένους Δημότες, ικανούς ανθρώπους και έμπειρους συνεργάτες με όραμα για να συνεχίσουν την δημιουργική πορεία του Δήμου μας.

Θα είμαι όμως πάντα κοντά σας για την πόλη που αγαπάμε και δίπλα σε ικανούς συνεργάτες που θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν, έχοντας όραμα και διάθεση όπως ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, συνεργάτης μου επί 17 χρόνια, στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Προσωπικά συνεχίζω την πορεία μου, διατηρώντας ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό και παίρνοντας δύναμη από όλους εσάς, κατεβαίνοντας στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας.

Ο Δήμαρχος, Διονύσης Χατζηδάκης.”

Στη συνέχεια τον Γιάννη Φωστηρόπουλο προλόγισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Πειραιά Άγγελος Κότιος του οποίου υπήρξε φοιτητής στο μεταπτυχιακό του και στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς πρώην δήμαρχος Βύρωνα και νυν Γραμματέας Τοπικής Αυτοδοίκησης της Ν.Δ.

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μεγάλο και πολυεπίπεδο έργο του δημάρχου, Διονύση Χατζηδάκη.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους τομείς που είχε την ευθύνη ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια, στην άριστη και πάνω από όλα γόνιμη συνεργασία του με τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Χατζηδάκη, υποσχόμενος ότι θα ακολουθήσει τα σωστά βήματά του και ότι θα κρατήσει το επίπεδο της συνετής και συνεπούς αυτοδιοικητικής του πορείας, εφ’ όσον οι συμπολίτες του τον θεωρήσουν άξιο συνεχιστή του.

Ως αρμόδιος για τα διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, είπε πως θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και σε αυτά, ώστε ο Δήμος να πραγματοποιεί έργα χρήσιμα για τους πολίτες, αλλά και για να εξακολουθήσει το Παλαιό Φάληρο, να αποτελεί πρότυπο μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης.


Στο χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανάμεσα και σε άλλα είπε πως η Ν.Δ. θέλει Δήμαρχο στο Παλαιό Φάληρο τον Γιάννη Φωστηρόπουλο. 

Όλα τα θετικά που έχουν γίνει στην μακρά περίοδο της διοίκησης του Διονύση Χατζηδάκη, όπως στην εξαιρετική και διάφανη οικονομική διαχείρηση που έκανε και στο μεγάλο αποθεματικό που αφήνει στα ταμεία του δήμου, στην παιδεία, στην καθαριότητα, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον, στις υποδομές και σε πολλά άλλα, έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται, διαρκώς βελτιούμενα.

“Πρώτα ο Άνθρωπος”

Ειδικότερα στον τομέα της Πρόνοιας τον οποίο υπηρέτησε από τη θέση του Αντιδημάρχου είπε πως στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης που συνοδεύτηκε και από κοινωνική κρίση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση στάθηκε δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη και έγινε ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σ’ αυτόν  και στο αφιλόξενο κράτος.

“Πρώτα ο άνθρωπος” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, τονίζοντας ότι, καλά είναι τα τεχνικά έργα και οι οικονομικές επιτυχίες, όλα αυτά έχουν την αξία τους, όμως, ακόμη μεγαλύτερη αξία έχει η συμπαράσταση στους αναξιοπαθούντες πολίτες και τις οικογένειές τους, κάτι που αποτελεί για αυτούς πρωταρχική υποχρέωση και που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις κοινωνικές δομές του δήμου.

“Πριν το 2009”, είπε, “στο δήμο μας δεν υπήρχαν κοινωνικές δομές που να ασχολούνται με τη σίτιση και τη διανομή τροφίμων. Όταν ξέσπασε η κρίση όλοι θεωρούσαν ότι εμείς δεν έχουμε πρόβλημα γιατί πίστευαν ότι είμαστε ένας από τους πιο πλούσιους δήμους. Δυστυχώς η οικονομική κρίση δεν άφησε ανέγγιχτο και το δήμο μας. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τις κοινωνικές δομές οι οποίες φροντίζουν μέχρι και σήμερα 845 άτομα καταγεγραμμένα από τις υπηρεσίες του δήμου”.

Αναφερόμενος στους “συνεργάτες” τους όπως χαρακτήρισε τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι όταν εκδήλωσε την θέλησή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος συσπειρώθηκαν οι περισσότεροι δίπλα του, τόνισε πως είναι άξιοι άνθρωποι που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί οι συμπολίτες τους τους ψηφίζουν και τους ξαναψηφίζουν επί σειρά ετών. “Είναι άνθρωποι δοκιμασμένοι από εσάς” είπε, “και εγώ απλά θα είμαι ο επικεφαλής τους”.

Την υποψηφιότητα του κου Φωστηρόπουλου χαιρέτησαν, ο βουλευτής και π. Πρόεδρος της Ν.Δ., Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η βουλευτής Νότιου Τομέα, Άννα Καραμανλή, οι δήμαρχοι, Δάφνης – Υμηττού, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, και καθηγητές Πανεπιστημίου.

Τον Γιάννη Φωστηρόπουλο, τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους, ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, η π. βουλευτής, Χρύσα Αράπογλου, οι υποψήφιοι βουλευτές του Νότιου Τομέα της Αθήνας, Κώστας ΚυρανάκηςΝτόρα ΠάλληΤάσος ΓαϊτάνηςΒασίλης ΣπανάκηςΔιονύσηςΔαβουρλής και ο υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στον Δυτικό Τομέα, Κώστας Χαρδαβέλας, ο γιός του οποίου, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Συνεχίζουμε για το Παλαιό Φάληρο”.

Παρόντες, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, π. Δήμαρχος, Γιώργος Χρυσοβερίδης, οι Αντιδήμαρχοι, Αλέξανδρος Πανταζής και Γιώργος Ασημακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αλέξανδρος Κορόμηλος, Μαρία Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Αγγελική Ξυνού, Δημήτρης Καρκατσέλης, Μαρία Μηλαϊτη, Στέλιος Μαυρακάκης, ΝίκυΓιάκοβλεφ, Μαρία Αρώνη, Χάρις Παπαγεωργίου και Δημήτρης Λάζαρης.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, το “παρών” έδωσαν, ο πρώην δήμαρχος Π.Φαλήρου, Στυλιανός Βλαχόπουλος, ο Πρόεδρος της Β1 ΝΟΔΕ, γιατρός, Μιχάλης Κουμεντάκος, η Πρόεδρος της Δ.Ο. της Ν.Δ. Παλαιού Φαλήρου, Βαρβάρα Μιχαηλίδου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Π. Φαλήρου Χρήστος Σεκαράς, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης, οι πρώην αντιδήμαρχοι, Νίκος Γιαννιός και Νίκος Χαλαμανδάρης, ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου και π. Αντιδήμαρχος, Ντίνος Νικολαϊδης, οι π. δημοτικοί σύμβουλοι, Χαρά Γιαννοπούλου, Νίκος Δέτσης, Γιώργος Πράπας, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων του Παλαιού Φαλήρου κ.α.


Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος με τη σύζυγό του Δώρα (αριστερά) και τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Μιχαλοπούλου. 


Μαρία Θεμελή.


Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Ασημακόπουλος ήταν από τους πρώτους που συντάχθηκαν με τον Γιάννη Φωστηρόπουλο. Στην πρώτη σειρά, είναι με την Πρόεδρο της Ένωσης Κατοίκων Αμφιθέας “ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ”, Βούλα Σπυριδωνίδου (δεξιά), την Αντιπρόεδρο του Εξ/κού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών “ΑΘΗΝΑ”, Κική Περέα (μέσον) και Γιούλη Κορδούλη (αριστερά), ταμία του Συλλόγου “ΑΘΗΝΑ” και φίλες τους. 


Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Φωστηρόπουλου, “Συνεχίζουμε για το Παλαιό Φάληρο”, Νίκος Χρυσοβερίδης, γιος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και πρώην δημάρχου Γιώργου Χρυσοβερίδη, ανάμεσα στις κυρίες ΜαίρηΜιχαλοπούλου, Μαρία Καφούρου (Πρόεδρο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Π.Φαλήρου “ΑΘΗΝA” και την εκπαιδευτικό, Μαίρη Τρύφων, μπροστά στο φακό του VIMAONLINE.GR  

Πηγή: vimaonline.gr